StatCounter

onsdag 7 april 2010

Spännande företag

"Gotlands kommun" var på företagsbesök idag. Min lilla grupp med Hans Klintbom och Sonia Landin besökte Siral och Drömstugan AB i Slite. Förutom det imponerande omfånget av dessa relativt små företag (Siral har t ex 6 fasta anställda och en omsättning på hela 157 miljoner ifjol) så var det väldigt intressant att få höra om planerna, framtidstron och också få ta del av de hinder som företagen upplever för att kunna verka.

Det som var lite extra tänkvärt var det Annen Jakobsson från Werkelinbolagen berättade när vi småpratade. "Vi har sagt upp oss flera gånger om här på Gotland. Det går inte att gå och handla utan att någon kommer fram till en och börjar tjata om villavagnar eller andra galna satsningar vi gjort" (ungefär så). Livet blir jobbigt när folk precis hela tiden ska tycka till om de saker man gör och visa sitt missnöje var man än befinner sig.

Jag tillhör de som tycker att villavagnarna vid Snäck inte är särskilt lyckade. Däremot tycker jag att det tillhör grundkraven för att kunna kalla något för ett civiliserat samhälle att göra skillnad mellan sak och person. Annen verkade vara en trevlig prick. Jag har aldrig träffat Pigge Werkelin, men han verkar faktiskt också vara en intressant person.

Uppenbarligen är det inte bara miljöpartister som lider av att bli bemött med fördomar och sura miner (ibland) av sådana som uppenbart inte anser att det man brinner för är värt något. Det får vara slut med sådant...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar