StatCounter

torsdag 24 februari 2011

Strandskydd på Storsudret

De senaste veckorna har det haglat arga inlägg i lokaltidningarna som helt saknade verklighetsförankring när det gäller de befarade konsekvenserna av Länsstyrelsens förslag kring strandskydd på Storsudret (till och med på någon ledarsida pratades det om spikan i kistan för Storsudret...).

Äntligen - tack GA - en artikel som visar förslaget med rätt proportioner. Hoppas kartorna laddas upp om du länkar dig dit.

Jag tycker det är en farlig strategi att kortsiktigt försöka få poäng genom att spela på en frustration som kanske finns av helt andra anledningar än detta förslag kring översyn av strandskyddet. Det är fel att förespegla människor att räddningen för Storsudret skulle ligga i att inte genomföra förändringarna som förslaget medför (och som är minimala - samt ibland innebär att man öppnar upp för möjligheter där det idag inte finns på samma sätt).

Foto: Gunnar Britse

Sedan kan man alltid ha en diskussion om man bör förstöra en del av de värden som redan idag skyddas för att få till stånd en annan utveckling på Storsudret (vilket jag inte tror skulle vara en särskilt framgångsrik väg att gå), men då krävs det en lite mer nyanserad inställning än vad fallet är nu. Genom att dra så stora växlar på Länsstyrelsens översynsförslag tar man bort all trovärdighet i att vara en seriös samtalspart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar