StatCounter

måndag 2 maj 2011

Småföretagens villkor

Idag publiceras en artikel på SvD:s Brännpunkt där Maria Wetterstrand och Mikaela Valtersson skriver om ett förslag från Miljöpartiet de gröna på hur partiet vill underlätta för småföretagare att anställa. Det går kort och gott ut på att avskaffa sjuklönekostnaden för företag med upp till tio anställda. Detta skulle öka de ekonomiska marginalerna och öka möjligheterna till att anställa fler.

Jag blir glad att se att mp driver på i frågan på riksnivå. Det är viktigt att ge småföretagen förutsättningarna att växa. På regional nivå beslutar vi kanske inte om frågor som direkt har lika stor betydelse för småföretagen så som arbetsgivaravgifter och sjuklönekostnader, men även här kan vi göra vårt att underlätta för företag. Om man lyssnar på oppositionen (som på Gotland då är alliansen) får man ibland intrycket att utmaningsrätten är det enskilt viktigaste politiska verktyg för att underlätta för företag att verka på ön. Min syn på det hela är dock att tillgång till bostäder, snabba och transparanta myndighetsbeslut och bra utbyggda välfärdtjänster (skola, vård) är långt mer avgörande.

1 kommentar:

  1. Håller helt med om det sista, även om även utmaningsrätten är en komponent i helheten för att underlätta för företag och förbättra Region Gotlands verksamhet.

    SvaraRadera