StatCounter

måndag 26 mars 2012

Lycka

Det har alltid varit lite svårt att hitta tid för bloggandet. Även om jag tänker minst 3 gångar om dagen att något vore intressant att kunna skriva något om, så hinns det inte med. Nu har vardagen utökats med ett fantastiskt innehåll till som nog inte underlättar att få till fler inlägg av sådant som upptar mina tankar: en till unge. Saga kom till världen den 8 mars. Det gäller att bidra till målet om en ökad befolkning på många olika sätt...
Jag visste inte att lycka kunde växa exponentiellt en gång till (Saga har en storasyster). När jag får tid (har jag tänkt ett tag nu...) ska jag kasta mig över litteraturen som behandlar ämnet "lyckoforskning". När jag sysslar med politik, har jag någonstans för ögonen att vi har ett ansvar att skapa förutsättningar att kunna maximera lyckan för varandra. Men begreppet lycka känns väldigt individuellt alltså är det nästan uteslutet att kunna hänvisa till det i politiken. Hellre pratas det om ekonomisk tillväxt (som då underförstått är en sådan förutsättning) och andra faktorer som kan tänkas behöva fixas för att ett samhälle kan fungera bra och människor kan realisera sin lycka.

Det finns ändå en fara i att aldrig kunna gå tillbaka till detta diffusa med lycka. När slutar ekonomisk tillväxt vara så viktig att det bidrar till lyckan? Vad fokuserar vi inte på för att uppnå lycka? Ja, det vore väldigt intressant att kasta mig över forskningen... Fast inte kan man låta bli att leva livet för det och glömma att jag nu har barn som gör mig lyckliga? Dygnet har 24 timmar, och även om sömnen har tagit en allt mindre kaka de senaste åren, så verkar det finnas en gräns för hur mycket man hinner med. Lyckoforskningen har jag att se fram emot om några år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar