StatCounter

tisdag 2 september 2014

Nej till oljeutvinning på Gotland!

Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet de gröna, har lämnat in en fråga till miljöministern Lena Ek (C). Detta med anledning av Region Gotlands begäran om att få lov att säga nej till oljeprospektering och -utvinning, något som idag inte är möjligt.

Gotland har stora ambitioner i att vara världsledande ö-region i klimatfrågor. Det är därför en viktig del för bilden av Gotland att vara föregångare i energiomställningsarbetet. Uttag av till exempel olja på ön påverkar vårt varumärke direkt negativt. Gotlänningarna behöver före valet få besked om vilka möjligheterna regeringen tänker skapa för att ta ansvar för vår miljö och ambitionerna Gotland har på området.

Frågan går att läsa på riskdagens hemsida.


Såhär skriver vi i vårt lokala valmanifest 2014-2018:

Vi säger bestämt nej till oljeborrning och oljeutvinning på Gotland. Vi vill värna om vårt grundvatten vilket borrningarna utgör ett hot mot. Om vi överhuvudtaget ska kunna bidra till att lösa klimatutmaningen måste vi dessutom avstå från att utvinna all olja som vi vet finns i jordskorpan för att använda till drivmedel och uppvärmning. Gotlands varumärke som grön energiproducent stärks om vi låter bli att ta upp oljan ur vårt sköra kalkberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar