StatCounter

tisdag 17 november 2015

Framtidshopp!

Nyhetsrapporteringen känns tungt på sistone. Dels utifrån händelserna i Syrien och hur det påverkar resten av världen. Det är allt från krig och övergrepp i själva landet, människor som på ett tragiskt sätt omkommer på havet när de försöker fly från detta elände, andra som ser en chans att berika sig på dessa människors öde, stora grupper av flyktingar som behöver trycka sig över stängsel och genom murar som byggs upp, en växande rasism och egoism som lyser fram och senare nu också terrordåd som i Paris och Beirut.

Men också tungt särskilt utifrån nyhetsrapporteringen kring det ekonomiska läget inom Region Gotland. Det krävs en del jobbiga förändringar för att klara ekonomin framöver. Samtidigt finns det en rad positiva saker som händer som också behöver belysas för att få rätt ingång när det gäller hopp om framtiden. Isabel och jag skrev därför en artikel som publicerades i Gotlands Allehanda häromdagen.

Trots ekonomiska bekymmer ser vi ljust på framtiden!

Det känns också bra att kunna göra något handfast. I fredags blev vår familj inom ramen för projektet "Hej Gotland!" ihopparade med en familj från Syrien som har sökt sig till Gotland. Vi har redan hunnit träffats några gånger och det känns otroligt roligt att lära känna denna familj. Kan varmt rekommenderas att också anmäla sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar